Naujienos

Dalyvaujame LOGIN 2024: sveikatos technologijos, 15 minučių miestas ir etiškas AI

2024 05 26

delfi.lt

Gegužės 30-31 d. susitinkame LOGIN konferencijoje! Tai didžiausias, turtingiausias turiniu ir, ko gero, drąsiausias inovacijų susitikimas Baltijos šalyse, kuriame pristatysime tris „Nordic Talks“ diskusijas su Lietuvos ir Šiaurės šalių ekspertai.

Kalbėsime apie tai, kas turi įtakos kiekvieno iš mūsų gyvenimui: naujas galimybes atveriantį sveikatos technologijų proveržį, tvarumą ir bendruomeniškumą skatinantį 15 minučių miesto modelį ir, žinoma, dirbtinį intelektą ir etišką jo naudojimą versle.

Kviečiame susipažinti su diskusijų dalyviais ir prisijungti prie mūsų konferencijoje Vilniuje arba internetu.

Tech Meets Health: Unlocking Breakthroughs & Overcoming Barriers

Gegužės 30 d. 13:40 val., LOGIN Accelerated by iSun salė

Sveikatos technologijų sektoriui sparčiai augant, nagrinėsime investicinę aplinką ir kapitalo pritraukimo strategijas, dalinsimės įžvalgomis iš Nordic Innovation ataskaitos „Investors Perspectives and Approaches on Nordic Health Tech“. Pristatysime sėkmės istorijas ir ieškosime, kaip drauge galėtume sustiprinti sveikatos technologijų ekosistemas Lietuvoje ir Šiaurės šalyse.

Diskusijos dalyviai:

  • Farah Shiraz, „Khora “ vyriausioji mokslo vystymo vadovė. Kopenhagoje ji vadovauja HEKA VR projektui, kuriame virtualioji realybė naudojama siekiant padėti šizofrenija sergantiems pacientams. 
  • Justina Klyvienė, „Health Tech Accelerator“ įkūrėja, aktyviai siekianti savo veikla įkvėpti kuo daugiau žmonių kurti inovacijas ir spręsti įsisenėjusias problemas
  • Virginia E. Vegas, „Venture Challenge“ įkūrėja, rizikos kapitalo ekspertė
  • Moderatorius: Andrius Milinavičius, „Baltic Sandbox Ventures“ partneris, investuotojas

The 15-Minute City: Redefining Urban Life in Vilnius, Copenhagen, and Malmö

Gegužės 31 d. 11:40 val., LOGIN Accelerated by iSun salė

15 min. dviračiu ar pėsčiomis ir viskas ko reikia – čia pat: mokykla, parkas, biblioteka, ligoninė ar parduotuvė. Tokia yra 15 minučių miesto koncepcijos idėja. O Kopenhaga žengia dar toliau ir kalba jau apie 5 minučių miestą. Kokius sprendimus renkasi miestai, pasidalins Lietuvos, Švedijos ir Danijos architektai bei urbanistai.

Diskusijos dalyviai:

  • Laura Kairienė, Vilniaus miesto savivaldybės vyriausioji architektė
  • Mads Birgens, architektas, danų architektų biuro „Cobe“ urbanistikos skyriaus vadovas
  • Džiugas Lukoševičius, Malmės miesto planavimo biuro architektas
  • Moderatorius: dr. Matas Šiupšinskas, architektas ir architektūros istorikas, LRT  radijo laidos „Žmogus ir miestas“ vedėjas.

From Theory to Practice: Advancing Ethical AI in Nordic-Baltic Businesses

Gegužės 31 d. 12:20 val. LOGIN Charged by Inovacijų agentūra salė 

Nagrinėsime, kaip Šiaurės ir Baltijos šalių įmonės pereina prie praktinio etiško dirbtinio intelekto įgyvendinimo ir kokių žingsnių reikia imtis, kad ši pažanga būtų spartesnė.

Diskusijos dalyviai:

  • Cristina Andersson, dirbtinio intelekto ekspertė, verslininkė ir vadybos konsultantė, Šiaurės šalių etinio dirbtinio intelekto ekspertų grupės narė
  • Prof. Paulius Pakutinskas, Lietuvos dirbtinio intelekto asociacijos valdybos narys, „Telia“ Skaitmeninės pažangos centro dirbtinio intelekto ekspertas
  • Luisas Martinezas, AI atitikties ekspertas, dirbęs su pirmaujančiomis Švedijos bendrovėmis, tokiomis kaip „Ericsson“ ir „Volvo Cars“
  • Moderatorius: Lukas Keraitis, mokslo ir technologijų komunikacijos specialistas, televizijos ir radijo laidų vedėjas

Ačiū diskusijų partneriams: Švedijos ambasadai Lietuvoje, Nordic Innovation ir Nordic Talks.

Iki susitikimo „Login 2024“!

NAUJIENLAIŠKIS

NAUJIENLAIŠKIS

Gaukite naujienas pirmieji

Success!

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!