Naujienos

Papildomas finansavimas meno rezidencijoms, norinčioms priimti Ukrainos meno ir kultūros kūrėjus

2024 07 24

Dėl vykstančio karo Ukrainos menininkams ir kultūros kūrėjams tebereikalinga parama, leidžianti kurti ir palaikyti ryšius. Šiaurės ministrų taryba 2024 m. liepą nusprendė skirti papildomą finansavimą rezidencijoms Šiaurės ir Baltijos šalyse, kad jos galėtų pasikviesti Ukrainos meno ir kultūros kūrėjus.

Iniciatyvos tikslas – sukurti saugią erdvę Ukrainos menininkams ir kultūros kūrėjams tęsti savo darbą bei skatinti jų profesinių tinklų plėtrą Šiaurės ir Baltijos šalių regione bei už jo ribų. Gavus finansavimą, bus sudarytos palankesnės sąlygos ukrainiečių ir Šiaurės bei Baltijos šalių gyventojų dialogui, taip pat skatinamas didesnis šių šalių tarpusavio supratimas. Iniciatyva taip pat padės užmegzti naujus ryšius, pagerins keitimąsi patirtimi bei padidins regiono konkurencingumą tarptautinėje meno scenoje.

Paraiškas finansavimui gauti gali teikti tik Šiaurės ir Baltijos šalyse įsikūrę rezidencijų centrai. Finansavimą gavę rezidencijų centrai galės pasikviesti Ukrainos piliečius menininkus ir kultūros kūrėjus, taip pat padengti visas jų ir juos lydinčių asmenų išlaidas.

Paraiškos priimamos iki rugsėjo 12 d. Sprendimai dėl finansavimo bus paskelbti lapkritį.

Ši iniciatyva yra Šiaurės ir Baltijos šalių kultūros mobilumo programos meno rezidencijų rėmimo dalis.

Daugiau informacijos apie paraiškų teikimą ir finansavimo sąlygas rasite programą administruojančios Nordic Culture Point svetainėje.

Daugiau informacijos

Brigita Urmanaitė

Brigita Urmanaitė

Patarėja kultūros ir švietimo klausimais

Lietuvių, anglų, norvegų, estų, rusų

NAUJIENLAIŠKIS

NAUJIENLAIŠKIS

Gaukite naujienas pirmieji

Success!

Dėkojame, kad užsiprenumeravote!